Pai med løk, timian og ost

Disse små løkpaiene smelter i munnen. Ikke tar de lang tid å lage heller, så her får kokken mye skryt for lite arbeid.

Pai med kantarell Ostepai med salat
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
40 g smør
500 g finhakket løk
2 båt hvitløk
1 ss finhakket frisk timian
1 ts salt
1 krm pepper
4 plate tint butterdeig
200 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C. 
  2. Smelt smør over middels varme og stek løk, hvitløk og timian i 15-20 minutter til alt er mørt og gyllent. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
  3. Legg butterdeigen på en melet flate og kjevle hver plate til 20 x 10 cm, beskjær kantene. Skjær rektangelet i to på langs slik at bitene blir ca 10 x 10 cm.
  4. Fordel løkblandingen i butterdeigsrektanglene, men etterlat en smal kant ytterst. Fordel osten i midten av hver firkant. En liten spiseskje er nok.
  5. Legg paiene på en bakeplate og stek i 12-15 minutter, til de er hevet og osten er gyllen. Avkjøl litt og server lune.