En litt magrere lasagne

En "lettere" versjon av den italienske klassikeren.
Laksepasta Pastaskjell med ørret i sitronsaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
6 stk lasagneplater
200 g karbonadedeig
1 stk stor løk
1 ss meierismør
2 stk gulrot
1 stk rød paprika
400 g hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
salt og pepper
100 g cottage cheese
100 g lettere gulost , revet

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk, riv gulroten (eller skjær den i terninger) og skjær paprikaen i små biter. 
  2. Smelt litt smør i en kasserolle og stek karbonadedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter og paprika. Ha i tomater og krydder og la sausen koke i 5 minutter.
  3. Legg, kjøttsaus og cottage cheese og lasagneplater lagvis. Start med kjøttsaus og avslutt med revet ost. Dette kan gjøres i en stor ildfast form eller som små selvstendige "tårn". Legg da platene på et smurt stekebrett eller bakepapir.
  4. Stek lasagnen i stekeovnen ved 200 °C i ca 30 minutter.
  5. Server den med en enkel grønn salat og eventuelt ferskt brød.