Pasta med kremet valnøttpesto

Nydelig og rask pastarett med smak av valnøtter.
Pastasløyfer med fløtesaus og scampi Pasta fra Middelhavet
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
200 g valnøttkjerner
2 båt hvitløk
1 bunt frisk basilikum
100 g revet parmesan
60 g smør
400 g pasta
1 dl kremfløte
250 g spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Ha valnøtter og hvitløk i en foodprosessor og kjør til det er finhakket.Tilsett basilikum, parmesan og smør og kjør i noen sekunder til pestoen har samlet seg.
  2. Kok pastaen som anvist på pakningen.
  3. Kok opp fløten i en stor kjele og rør ut pestoen.
  4. La pastaen renne av seg i et dørslag og rør den inn i pestoblandingen.
  5. Server straks med oppskåret spekeskinke, frisk basilikum og en frisk salat.
Kokkens tips

Valnøttpestoen kan lages flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskap i en lufttett boks.