Pastasløyfer med fløtesaus og scampi

En enkel, rask og smakfull pastarett.
Penne med blåmuggost og brokkoli Pasta carbonara
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
500 g rå scampi
2 ss smør
6 stk vårløk
2 båt hvitløk
200 g dypfryste erter
3 dl kremfløte
salt og pepper
2 ss bladpersille
500 g pastasløyfer

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i en stor kjele med fosskokende, lettsaltet vann, til den er "al dente". SIl av vannet og sett pastaen til side. 
  2. Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen.
  3. Varm litt av smøret i en stekepanne. Stek scampiene ved middelsvarme i to til tre minutter til de har skiftet farge. Sett scampiene til side.
  4. Finhakk hvitløken og vårløken. Surr det sammen med ertene i resten av smøret i en kjele ved middels varme under omrøring i ca 2 minutter.
  5. Tilsett kremfløte og la det hele stå å småkoke til sausen begynner å tykne.
  6. Ha scampiene i sausen og la det stå og surre i ytterligere 1 minutt. Smak til med salt og pepper.                               
  7. Hell pastasausen over pastaen og bland sammen.