Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost. Retten kan gjerne serveres som en smårett eller som en hovedrett.
Tagliatelle med kalkun og fløtesaus Pasta carbonara
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
500 g brokkoli
2 ss smør
1 stk løk
1 ½ dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
1 ½ dl kremfløte
1 ts paprikapulver
½ ts chilipulver
150 g blåmuggost
2 ss mandelflak
500 g penne

Fremgangsmåte

Rens, vask og kutt brokkolien i små buketter, kok de knapt møre i lettsaltet vann.

Varm smør i en kjele. Tilsett løk i skiver og stek over middels varme til løken er blank og myk. Tilsett vin og kremfløte, og la det småkoke i 4–5 minutter til sausen har tyknet litt. Rør inn paprikapulver, chilipulver og ost. La det hele få et raskt oppkok og smak til med salt og pepper. Tilsett brokkolien og rør forsiktig til den har blitt gjennomvarm.                 

Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell vannet av og bland med pastasausen. Serveres med et dryss ristede mandelflak.