Spagetti med ostesaus

Pasta er lett å lage og er god mat du raskt kan nyte etter skoletid.

Pasta carbonara Pizza med ost og skinke
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
100 g spagetti
300 g friske wokgrønnsaker (brokkoli, løk, paprika, gulrøtter)
Ostesaus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1 dl hvitost
¼ ts salt
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kok spagetti som anvist på pakken. Mens pastaen koker lager du ostesausen.

    Ostesaus:

  2. Riv osten.
  3. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melken, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter, rør av og til. Ta kjelen av platen og bland i den revne osten. Smak til med salt, pepper og muskat.
  4. Bruk friske eller dypfryste grønnsaker. Bruker du friske grønnsaker må de renses, skylles og deles i biter.
  5. Wok (stek raskt ved høy varme) grønnsakene i en stekepanne med høye kanter. La stekepannen bli god og varm og tilsett smør og friske eller dypfryste grønnsaker. Rør i grønnsakene under hele wokingen.
  6. Bland spaghetti med ostesaus og de wokede grønnsakene.