Tagliatelle med blåmuggostsaus

Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Passer også fint som en smårett til lunsj. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.
Pasta med reker eller skinke Tagliatelle med kalkun og fløtesaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
75 g valnøttkjerner
500 g tagliatelle
400 g kyllingfilet
50 g smør
150 g frisk grønn asparges
150 g blåmuggost
½ dl kremfløte
100 g parmesan , til servering

Fremgangsmåte

Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.

Mens vannet til pastaen koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side.

Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter.

Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.

Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.