Tusenårssalat

En oppskrift som ble laget i forbindelse med årtusenskiftet, som selvfølgelig også passer utmerket til hverdags og til fest.
Baronens salat Tomatsalat
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 stk hodesalat eller en blanding av ulike salatslag
60 g hasselnøtter
10 stk små frisk grønn asparges
100 g sukkererter
Vinaigrette:
2 ss sennep
½ dl god eddik
½ dl god olje , gjerne rapsolje
salt og pepper etter smak
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og sett den kaldt.
  2. Del opp salaten, riv bladene og vask dem godt i iskaldt vann. Rist vannet godt av og anrett salaten på fire store tallerkner.
  3. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne og damp aspargesen lett.
  4. Fordel nøtter, asparges og sukkererter over salaten.
  5. Hell over vinaigretten og kvern over pepper og salt til slutt.
  6. La gjerne osten få et raskt opphold i mikrobølgeovnen slik at den blir lett temperert, eller la den stå fremme på kjøkkenbenken et par timer før servering.
  7. Fordel osten på salaten.