Ertesuppe med laks

Grønt er skjønt! og i denne suppen får du en smaksrik opplevelse med både erter og laks.
Krydret gulrotsuppe med linser
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
1 ss smør
800 g dypfryste erter
7 dl skummet melk
2 stk hønsebuljongterning
1 dl lett crème fraîche
1 ts salt
½ ts pepper
200 g laksefilet

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk løken og stek den i smør til den blir gylden.
  2. Tilsett erter, melk og buljongterning og kok opp. La det koke i 5 minutter.
  3. Tilsett crème fraîche og kjør suppen i en blender eller bruk stavmikser til det blir en glatt og jevn suppe.
  4. Smak til med salt og pepper.  
  5. Skjær laksen i terninger, og stek de i smør. Topp suppen med laksebitene og en skje crème fraiche og pynt med litt dill.
  6. Server gjerne med litt godt brød.