Fransk ostesuppe

Suppe er alltid lettvint og godt. Blåmuggosten gir denne et lite sting - nydelig! Server rykende varm sammen med nybakt, grovt brød.

Sopp- og løksuppe Prontosuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 båt hvitløk
1 stk løk
1 stk grønn paprika
1 stk eple
2 ss smør
1 ts karri
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
5 dl lettmelk
200 g blåmuggost
4 stk eggeplomme
8 ss kremfløte
100 g brødkrutonger

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, hvitløk og paprika og riv eplet. 
  2. Smelt smør i en kjele og fres alle grønnsakene sammen med karri.
  3. Spe med buljong/kraft og melk. La suppen koke i noen minutter.
  4. Del osten i mindre biter og la den smelte ned i suppen. Varm opp suppen til oppunder kokepunktet. Det er viktig at den ikke begynner å koke.
  5. Smak den til med salt.
  6. Visp sammen fløten og eggeplommene og hell det i suppen under omrøring.
  7. Serveres med brødkrutonger og grønt krydder.