Gazpacho - spansk grønnsakssuppe

Gazpacho – suppe fra Sør-Spania var tidligere fattigmannskost. I dag spises den overalt i Spania og de ulike områdene har laget sine egne varianter med ulikt innhold. Suppen skal spises kald og gjerne som lunsj eller som forrett. 

Potet- og purreløksuppe Karvekålsuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk sjalottløk
2 stk rød paprika
3 stk tomat
1 dl olivenolje
1 ss tomatpuré
2 båt hvitløk
½ stk rød chili
½ stk grønn squash
2 dl tørr hvitvin
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss frisk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk sjarlottløk, hvitløk, chili, paprika, tomat og squash.  
  2. Fres løk, paprika og tomater i olje.
  3. Ha på tomatpuré, hvitløk, chili og squash og la alt frese litt til.
  4. Tilsett hvitvin og hakkede tomater og kok opp.
  5. Kjør alt i en foodprocessor sammen med basilikum til en fin puré. Sil puréen så den får silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. Avkjøl suppen til den er iskald. Server den i suppeboller, gjerne med litt melkeskum eller rømme og frisk basilikum.