Kremet grønnsaksuppe

Dette er en sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød.
Kremet soppsuppe Middelhavssuppe med yoghurt
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 ss olivenolje
1 stk løk
1 båt hvitløk
2 stk gulrot
450 g kinakål
400 g tomat
1 ss tørket timian
2 stk laurbærblad
1 ½ l grønnsakbuljong (utblandet)
200 g grønne linser
5 dl vann
½ ss maisstivelse (maizena)
2 dl matfløte
1 ts salt
1 krm pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en stor kjele over middels varme og ha i finhakket løk og hvitløk. Tilsett gulrøttene som er delt i tynne skiver, og la det hele surre i 3 - 4 minutter under omrøring til løken begynner å bli myk.
  2. Tilsett finsnittet kål, og la det surre videre i ca 2 minutter.
  3. Tilsett hakkede tomater, timian og et laurbærblad, og hell så i kraften/buljongen. La det koke opp, reduser varmen, og la det trekke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter.
  4. Ha i mellomtiden linsene i en annen kjele sammen med vannet og det andre laurbærbladet. La det koke opp, reduser varmen, og la linsene trekke i ca 25 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett linsene til side.
  5. Når grønnsakene er møre tas laurbærbladet ut av kjelen og suppen kjøres til en jevn masse med en stavmikser eller i en blender.
  6. Rør ut maisenna i matfløten og hell jevningen oppi suppen under omrøring. Tilsett de kokte linsene. Smak til med salt og nykvernet pepper og gi suppen et raskt oppkok.
  7. Øs suppen opp i varme boller og pynt med en skje ekstra lettrømme/rømmekolle.
  8. Server suppen med flatbrød eller grovbrød.