krydret gulrotsuppe

Krydret gulrotsuppe med linser

En delikat gulrotsuppe med mange spennende smaker. Passer perfekt både til lunsj, middag og kvelds.

Se flere deilige vegetarsupper her.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Rød chili
  • 3 ts Spisskummenfrø
  • 1 ss Smør
  • 1 stk Løk
  • 600 g Gulrot
  • 2 ss Smør
  • 140 g Røde linser
  • 5 dl Vann
  • 7 dl Lettmelk eller helmelk
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 2 ss Frisk koriander
  • 2 dl Yoghurt naturell

Fremgangsmåte:

  1. Fjern frø og finhakk chiliene. Surr dem i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrø til det lukter krydder. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
  2. Rens og finhakk løk, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
  3. Ha smør i en stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
  4. Tilsett revet gulrot, spisskummenfrø, chili, røde linser, vann og melk. Kok opp og la den småkoke i ca 10 minutter eller til de røde linsene er myke.
  5. Smak til med salt, pepper og sitronsaft
  6. Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og chili.Hvis du ønsker en sterkere suppe, tilsettes det mer frisk chili.

Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.