Krydret gulrotsuppe med linser

En delikat og smakfull gulrotsuppe som egner seg til forrett og til lunsj.
Saupsuppe Ertesuppe med laks
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 stk rød chili
3 ts spisskummenfrø
1 ss smør
1 stk løk
600 g gulrot
2 ss smør
140 g røde linser
5 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
7 dl lettmelk eller helmelk
salt og pepper
2 ss frisk koriander
2 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

  1. Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
  2. Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
  3. Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
  4. Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
  5. Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
  6. Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.