Potet- og purreløksuppe

Suppe med potet- og purreløk er billig og god mat, og enkel å lage. Tillsett gjerne kjøtt eller fisk for å gjøre suppen mer proteinrik.

Ostesuppe Gazpacho - spansk grønnsakssuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
200 g potet
1 stk purre
4 dl melk
2 dl matfløte
2 dl kyllingkraft
50 g meierismør
salt og pepper
1 stk kyllingfilet

Fremgangsmåte

  1. Kutt poteter og purre i terninger og freses litt i smør i en gryte.
  2. Hell væsken over, og kok i ca 25 minutter, til potetene er møre.
  3. Hell alt over i en foodprosessor eller blender og kjør til du får en jevn suppe.
  4. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
  5. Del kyllingkjøttet i små biter og legg det i suppen ved servering.
  6. Pynt med purre surret i smør og timian.