Tomat- og spinatsuppe

Suppe er enkelt å lage og behøver heller ikke ta så lang tid. Her gir vi deg to forskjellige forslag du kan prøve ut.
Brokkolisuppe med reker Løksuppe som i Provence
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Suppebase:
2 ss meierismør
3 ss hvetemel
1 l grønnsakbuljong (utblandet) (evt kraft av kjøtt eller grønnsaker)
½ ts salt
Tomatsuppe:
1 dl matfløte (erstatter 1 dl av kraften eller buljongen)
1 ½ dl tomatpuré
1 ts sukker
Spinatsuppe:
1 dl matfløte (eller melk, erstatter 1 dl kraft eller buljong)
500 g frisk spinat eller nesleblader
eller
150 g dypfryst spinat , eller 1 dl spinatpuré

Fremgangsmåte

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med litt væske av gangen, og rør godt mellom hver speing slik at suppebasen blir helt jevn. Smak til med salt.

Bruk denne basen som utgangspunkt når du skal lage tomat- eller spinatsuppen.

TomatsuppeVil du ha tomatsuppe, lager du suppebasen, men erstatter noe av kraften med matfløte.

Rør inn tomatpuré og la koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Rund av suppen med sukker.SpinatsuppeLag spinatsuppen med utgangspunkt i suppebasen, men erstatt noe av kraften med matfløte eller melk.

Bland inn spinat eller nesleblader.Smak suppen til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.