Bouillabaisse med hvitløksyoghurt

Delikatessen fra Provence og kongen av fiskesupper skal etter sigende ha blitt til da fiskerne laget restesuppe på fangsten som ikke ble solgt. bedre finner du ikke.
Risotto med reker Burger med guacamole og chilisaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 stk purre
1 ss olje
1 ss hvetemel
½ ts gurkemeie
¼ ts kajennepepper
2 ss tomatpuré
1 l fiskekraft
1 stk laurbærblad
600 g torskefilet
1 ts salt
¼ ts pepper
200 g reker eller crabsticks
Hvitløksyoghurt:
1 ½ dl matyoghurt
1 båt hvitløk
2 ss tørket dill
¼ ts malt hvit pepper
¼ ts salt
4 stk grovt rundstykke

Fremgangsmåte

  1. Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3 - 4 minutter. Det skal ikke bli brunt.
  2. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper. Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minutter.
  3. Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca 5 minutter. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.
  4. Hvitløksyoghurt: Rør sammen rømme, hvitløk, tørket dill, malt hvitt pepper og salt. Bland godt. Smak til med salt og pepper.
  5. Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker til.