Fiskesuppe

Start uken med en deilig fiskesuppe full av velsmakende og sunne ingredienser. Dette er en suppe som de fleste setter pris på. Server med ferskt brød.
Grove pannekaker med friskt tilbehør Kyllingwok med guacamole
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk persillerot
2 stk gulrot
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk liten purre
1 ss rapsolje
1 båt hvitløk , finhakket
2 stk fiskebuljong (terning)
1 ½ l kokende vann
600 g torskefilet
2 ss hvetemel
3 dl matyoghurt
50 g reker
50 g crabsticks
½ ts salt
1 krm pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær grønnsakene i strimler og surr dem i smør i en stor kjele sammen med hvitløk og purre i 3 – 4 minutter under omrøring.
  2. Løs buljongterningen ut i kokende vann og hell det over grønnsakene. Gi det hele et oppkok. Reduser varmen
  3. Skjær fiskefileten i terninger på ca 2 x 2 cm og tilsett de i suppen.
  4. Ha hvetemel i yoghurten og rør til du får en glatt masse. Tilsett matyoghurten i suppen under omrøring. La det helle trekke i ca 3 - 5 minutter til fisken er nesten mør (det er viktig at suppen ikke fosskoker etter at matyoghurten er tilsatt).
  5. Tilsett reker og crabsticks. Kok opp. Smak suppen til med salt og pepper. Pynt eventuelt med frisk dill.
Ernæringsrådgiverens tips

Fisk, skalldyr, melk og meieriprodukter er de største kildene til jod i kostholdet vårt. I dag er det mange som får for lite jod. Å spise fiskesuppe kan derfor være en fin måte å øke inntaket på.