Grove pannekaker med friskt tilbehør

Frukt og bær er ypperlig til grove pannekaker. Bruk dine favoritter og få et deilig mettende måltid.

Pastasalat med dillsaus Fiskesuppe
enkel
Pannekaker slår alltid an
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
1 ½ dl sammalt hvete, fin
½ dl havregryn
1 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
2 stk egg
5 dl lettmelk
1 ss smør
Tilbehør:
3 dl cottage cheese
4 ss jordbærsyltetøy
1 stk banan
2 stk kiwi
2 dl rips

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
  2. Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter og svelle.
    Kokkens tips

    Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

  3. Varm en stekepanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire. 
  4. Pannekakene serveres lune eller kalde med ønsket tilbehør.
Ernæringsrådgiverens tips

Utallige variasjoner av fyll kan brukes til pannekaker. Bruk den frukten eller de bærene du liker best, topp med en yoghurt, kvarg eller cottage cheese, og du har et sunt, godt og mettende måltid.