Ørret i basilikumsaus

Både mager og fet fisk er sunt! Fet fisk som laks, ørret, sild og makrell inneholder mye omega-3-fettsyrer, som mange får for lite av i kosten. Visste du at ørret inneholder mer vitamin D enn laks?

Kyllingwok med guacamole Lettvint fiskegryte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk potet
600 g ørretfilet
½ ts salt
½ ts pepper
2 stk hjertesalat
16 stk cherrytomat, rød
Basilikumsaus:
3 stk sjalottløk
2 ss rapsolje (eller smør)
1 ½ dl hvitvin (eller eplejuice)
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl lettmelk
3 ss maisstivelse (maizena)
1 potte frisk basilikum
1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å koke poteter.
  2. Pensle ørreten med olje, salt og pepper, og stek på brett i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter. 

    Basilikumsaus:

  3. Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den blir myk. Tilsett vin (eller eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres.
  4. Tilsett melk, kok opp, rør maizenna ut i litt vann og rør inn. La det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
  5. Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt.
  6. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen. Servér med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.