Risotto med reker

Ris, reker og en deilig saus blir en herlig middag på godt under en time.
Tunfisksalat med pasta og chilisaus Bouillabaisse med hvitløksyoghurt
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Risotto:
1 båt hvitløk
3 stk soltørkede tomater
1 ss smør
3 dl arborioris (risottoris)
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ stk purre
½ ts salt
3 ss parmesan , revet
400 g reker
Saus:
2 dl cottage cheese
2 dl syrnet melk
¼ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts karri
1 ss sitronsaft
3 ss tørket dill

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og skjær soltørket tomat i biter. 
  2. Var litt smør i en stekepanne og fres hvitløk og tomat i 2-3 minutter. Tilsett risen og rør om så alle riskornene blir blanke av fettet.
  3. Hell over buljongen og kok risen under lokk til den er mør, ca 13 - 15 minutter.
  4. Tilsett purre og rør inn parmesan og reker. Smak til med salt. 
  5. Rør sammen ingrediensene til sausen og server den ved siden av eller over risottoen.