Russisk laksesuppe

På russisk betyr laks noe tilnærmet 'God appetitt'. Behøver vi å si mer? Prøv selv!
Kyllingfilet med urter Appelsin og gulrotsuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk purre
2 ss smør
1 l fiskebuljong (utblandet)
2 ss tomatpuré
400 g laksefilet
½ ts salt
1 stk gulrot
25 g knollselleri (sellerirot)
1 båt hvitløk
1 dl frisk dill
4 stk grovt rundstykke
2 dl crème fraîche lett, 18 %

Fremgangsmåte

  1. Skyll purren og skjær den i tynne strimler.
  2. Skrell gulrot og knollselleri og del de i biter. 
  3. Fres alle grønnsakene i smør i en kjele.
  4. Spe med kraft/fiskebuljong, ha i tomatpuré og krydder. La suppen koke på svak varme i noen minutter.
  5. Del laksefileten i biter og ha de i suppen, og la den trekke på svak varme i noen minutter til.
  6. Smak til med salt.
  7. Server suppen med en klatt crème fraîche, finklippet dill og grove rundstykker.