Marias konfirmasjonshatt

Denne kaken kan med fordel også brukes som en dåpskake. Eller rett og slett som en festkake til en annen anledning.

Bryllupskake i særklasse Super-sub
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

16
Bunner:
7 stk egg
175 g sukker
50 g mandler , malte
125 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem
200 g valnøttkjerner
3 dl kremfløte
Pynt:
3 dl kremfløte
750 g marsipan
rød og gul konditorfarge

Fremgangsmåte

Bunner:

  1. Mal mandlene i en hurtimikser.
  2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
  3. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett finmalte mandler og bland alt forsiktig med en slikkepott. 
  4. Hell røren i to smurte, runde kakeformer, 26 og 15 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner). Den minste kaken bør være lavere enn den store. Stek bunnene i stekeovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

    Fyllet:

  5. Rør vaniljekremen jevn. 
  6. Visp kremfløten til luftig krem og bland sammen med vaniljekremen. 
  7. Tilsett grovhakkede valnøtter.

    Montering av kaken:

  8. Del den store bunnen i tre og den minste i to lag. Dynk med juice eller melk. Fyll kakene med vaniljekremen.
  9. Visp resten av fløten til luftig krem. Dekk begge kakene med kremen. 
  10. Kjevle ut marsipanlokk til den store kaken. Legg det på og strekk det jevnt inntil kaken. Renskjær kanten helt inntil kaken.
  11. Kjevle marsipan til toppen av hattekaken og beregn bremmen i størrelsen på lokket. Legg det på og dander bremmen i folder. 
  12. Kjevle hattebåndet i for eksempel rosa marsipan og strekk det rundt hatten. Lag eventuelt blomster og sett bak på båndet.
Kokkens tips

Dryss litt hvetemel på bordet under kjevling av marsipanlokkene. Da holder de seg lenger tørre