Marsipankake

Når det er fest skal det kaker på bordet, her får du en oppskriften på en enkel marsipankake.

Bryllupskake Marsipankake til 17. mai
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Sukkerbrød:
3 stk egg
2 dl sukker
1 dl varmt vann
2 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss melis
100 g friske bær (f. eks. blåbær og bringebær)
5 ss bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte
Pynt:
400 g marsipan
30 g friske bær
40 g kokesjokolade
20 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis, mot slutten av piskingen tilsettes vannet i en tynn stråle
  2. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
  4. Stek sukkerbrødet midt ovene i forvarmet ovn ved 175 ºC i ca. 35 minutter.

    Fyll:

  5. Visp 3 dl kremfløten til luftig krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene.
  6. Del sukkerbrødet i to. Dynk kaken med melk og smør syltetøy på den nederste delen. Fordel bærkremen på kaken.
  7. Legg på den øverste kakedelen og dynk med melk. Visp siste del av kremfløten til luftig krem og fordel den på og rundt kantene på kaken.

    Pynt:

  8. Kjevl marsipanen ut til en stor sirkel, eller benytt ferdig marsipanlokk. Kjevle gjerne marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruk litt hvetemel under kjevlingen. Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet. Marsipansirkelen skal dekke kakens overside og kanter.
  9. Legg marsipanen på kaken, og skjær av det som er overflødig.
  10. Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Smelt sjokoladen i vannbad og pynt hver blomst med smeltet sjokolade. Til denne kaken har vi laget ca. 25 blomster.
  11. Pynt kanten av kaken med friske bær, og fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte.