Engelsk sjokoladefudge

Himmelsk fudge! Seig og god, og den smelter i munnen. Dette er julegaven alle vil elske!

Riskrem med rød saus
middels
Julegaven alle vil elske
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 50 stk
400 g sukker
100 g smør
1 dl kremfløte
1 dl helmelk
100 g mørk kokesjokolade
1 ss kakaopulver
50 g lys sirup
2 ts vaniljesukker
50 g smør

Fremgangsmåte

  1. Bland sukker, smør, fløte, melk, sjokolade, kakao og sirup i en kjele med tykk bunn.
  2. Kok opp blandingen på svak varme, under konstant omrøring med et treredskap. Bruk en slikkepott og dra med deg det som legger seg på kanten av kjelen. La massen koke uten omrøring til den har nådd 114 ºC, ca 10-15 minutter.
    Kokkens tips

    For å unngå at sukkeret krystalliserer seg, er det viktig at du ikke røre i gryten mens massen koker inn.

  3. Når blandingen er kommet opp i 114 °C helles den over i en langpanne. Ikke ta med det som har lagt seg på kantene av kjelen. 
  4. Legg skiver av smør på fudgemassen og dryss over vaniljesukker. La massen kjøles ned til 47 °C.
  5. Ved 47 °C, skal massen bearbeides med en slikkepott eller lignende til den er så kald og seig at den flyter meget sakte utover. Hvis du ønsker å tilsette nøtter eller lignende kan du gjøre det nå. 
  6. Fudgen overføres til en brødform som er kledd med bakepapir og settes kaldt i noen timer.
  7. Kutt fudgen i passende terninger og pakk dem i matpapir eller cellofan. Oppbevar kjølig.