Varm kakao med kanel

Varm kakao med krem smaker nydelig i vinterkulden.
Kaffe latte Varm melk med ingefær
enkel
Godt på tur
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 l lettmelk
5 ss sukker
5 ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
2 ts malt kanel (kan sløyfes)
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Bland kakao, sukker, vaniljesukker og kanel i en kjele sammen med halvparten av melken. Varm opp under omrøring. Pass på at alt løser seg opp. 
  2. Tilsett resten av melken og varm kakaoen forsiktig opp til kokepunktet. Rør godt.    
  3. Server kakaoen varm med pisket krem og et dryss kanel på toppen. 
Ernæringsrådgiverens tips

Til hverdags kan du gjerne lage kakaoen fra bunnen av med mager melk, lite sukker og kakaopulver. Da er det lettere å regulere sukkermengden og du får i deg alle de gode næringsstoffene fra melken.