Hjem / Aktuelt / Mentor Kari Uglem
  • Mentor Kari Uglem

Mentor Kari Uglem

Kari har vært trener i flere år. Hennes treningsprinsipp er å gjøre trening enkelt!

PUBLISERT: 06.07.2015
REVIDERT: 09.07.2015

Hvem er du?

Løpejenta Kari som alltid har løpt.

Treningsbakgrunn, fra nybegynner til i dag

Jeg har vært konkurranseutøver i både løping og i langrenn. Jeg har idrettsfaglig gymnas og høyskole som utdanning.Jeg har løpt alle distanser fra 100 meter opp til maraton ( og lengre for den del).

Hva brenner du for?

Å få flere mennesker til å kjenne den samme løpeglede og godfølelsen som jeg selv opplever når jeg løper. Jeg blir selv glad av å løpe.

Hva er din spesialkompetanse?

Jeg er først og fremst en idrettscoach som liker å motivere og inspirere mennesker til å bli den beste versjonen av seg selv.

Hvordan er du som mentor?

Jeg er opptatt av å se hele mennesket før vi kommer i gang. Gjerne via samtaler for å prøve og finne ut hva det er som motiverer dem. Ved å spørre om hvorfor de har lyst til å trene og om de har noen personlige mål. Så prøver vi i felleskap å lage et opplegg som passer for akkurat denne personen. Deretter jobber vi gradvis med å få dem til å finne sin egen flytsone uten å bruke ordene «Nei» eller «Ikke» da jeg vet at positive ord har stor betydning for motivasjonen. Det er greit å ha et klart mål med treningen og jeg er opptatt av å gi de gode tilbakemeldinger underveis.

Hva er dine anbefalinger for å komme i gang med treningen for de som mangler motivasjon?

Visualiser hva treningen vil gi dem i fremtiden. Se for deg et nytt liv etter noen ukers trening. Tren med andre. Snakk gjerne med din personlige trener om hva som motivere deg.

Hva er viktig for å oppnå gode resultater av trening?

Tilpass treningen ut fra formen din og målet. Målet kan enten være å klare å løpe 5 kilometer sammenhengende eller å oppå en god tid i et løp. Langsom trening og systematisk program  gir best uttelling på sikt. Trening må alltid være drevet av et indre ønske. For de fleste er, og skal trening være et supplement til dagliglivet.

Hvordan er din drømmedeltaker?

En som er motivert , har lyst til å løpe og har et mål.

Ditt beste løpetips?

Gjør det enkelt! Jeg har akkurat skrevet en bok som heter "Løpe, det enkle er det beste". Der er det mange tips og det viktigste der er "gjør det enkelt".

Hvordan jobber du/tenker du mentalt under et løp?

Kjenn på hvordan kroppen din har det. Snakk pent med deg selv og motiver deg selv underveis. Tar raske beslutninger.

Er det noe man absolutt ikke må gjøre når man trener?

Tenke negativt!

Hva/hvordan spiser du i forkant av et løp? (uken før og samme dag)

Det viktigste er hva jeg spiser gjennom hele året. Jeg er opptatt av å spise " ren mat". Det vil si mat uten farlige tilsetningsstoffer. Ukene og dagene før en konkurranse spiser jeg som normalt. Dagen før en konkurranse er det som regel litt mer karbohydrater gjennom pasta og lignende.

Hva er din favorittrestitusjonsmat?

Det må være biff tror jeg, eller rett og slett en brødskive med hvitost.

Faktaboks

Les om de andre mentorene:

Faktaboks

Les om de andre mentorene:

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.