Hjem / Aktuelt / Mentor Margrethe Fjetland
  • Mentor Margrethe Fjetland

Mentor Margrethe Fjetland

Margrethes mål som trener, er å skape glede og mestring gjennom trening. Hun er ekstra glad i løping og har deltatt i løp som Transgrancanaria og Transylvania Trail Traverse. Margrethe håper hun kan inspirere til løpeglede.

PUBLISERT: 06.07.2015

Hvem er du?

Jeg er Margrethe, 26 år, opprinnelig fra Stavanger, men Oslo-boer siden 2008. Jeg er personlig trener, har en bachelor i samfunnsernæring og en lidenskap for terrengløping.

Treningsbakgrunn, fra nybegynner til i dag

Jeg startet å danse da jeg var 9 år, all annen trening og form for aktivitet syns jeg var pyton. På toppen av pyton-listen lå løping. Hvem skulle tro det i dag? Jeg danset til jeg var 19, men måtte slutte på grunn av en skade og måtte finne andre treningsformer. Det var da jeg startet å løpe, samt trene styrke. Jeg har det siste året fått en fot innenfor terreng og ultraløping og det blir spennende å se hvor dette fører videre

Hva brenner du for?

Jeg brenner for å se at mine kunder oppleve mestring. Mestring er viktig for selvfølelse og personlig utvikling

Hvordan er du som mentor?

Jeg er nok litt streng. Jeg legger mye tid og energi i at min gruppe skal nå målene sine, så jeg forventer det samme tilbake. Å nå et mål skjer ikke av seg selv. Når det er sagt så har jeg mye humor og et smil er aldri langt unna

Hva er dine anbefalinger for å komme i gang med treningen for de som mangler motivasjon?

Ikke lek hermegåsa å se på hva naboen trener. Test litt forskjellig og finn en treningsform du liker og sett opp realistiske mål som betyr noe for deg. Gjør du de to tingene er sjansen større for at du oppnår mestring og at treningen blir en fast rutine

Hva er viktig for å oppnå gode resultater av trening?

Tren det du vil bli god på, kontinuitet, øk belastningen gradvis og ikke glem og restituer og spis variert

Hvordan er din drømmedeltaker?

Drømmedeltakeren er villig til å bli pushet utfor sin egen komfortsone og har en vilje av stål. Han/hun ser verdien i å spise og hvile nok slik at kroppen får hentet seg inn igjen mellom treningsøktene

Ditt beste løpetips?

Jeg ser alt for mange som sitter i steget og som ikke får utnyttet den store setemuskulaturen. Mitt tips til dette er at du tenker at du har en femkroning mellom skinkene som du ikke kan miste, knip sammen, så skal du se at det blir lettere å få hoften opp og fram. I tillegg til å femkroningen, anbefaler jeg at du trener styrke bakside lår og setet som vil forbedre din løpeøkonomi.

Hvordan jobber du/tenker du mentalt under et løp?

For meg er visualisering et viktig verktøy både før og under løpet. Jeg prøver å visualisere den gode følelsen jeg har når jeg står på målstreken. I tillegg forestiller jeg meg at jeg både er Northug og Bjørgen, og at jeg er uovervinnelig. Sist men ikke minst så gjøre jeg noe som jeg kaller chicked. For hver mann jeg løper forbi har jeg chicked en person, så gjelder det bare å begynne å telle.

Er det noe man absolutt ikke må gjøre når man trener

Her finnes det ingen fasit!

Hva/hvordan spiser du i forkant av et løp? (uken før og samme dag)

Når jeg deltar på løp som er en mil, spiser jeg ikke noe annerledes eller mer uken før løpet. Om løpet ikke er super tidlig på morgenen, spiser jeg en god frokost som gjerne består av yoghurt og cottage cheese toppet med litt nøtter og frosne bær, samt en skive og to med gulost. Rett før løpet tar jeg gjerne en halvbanan.

Hva er din favorittrestitusjonsmat?

Kanelgifler og styrk sjokolademelk!

Faktaboks

Les om de andre mentorene:

Faktaboks

Les om de andre mentorene:

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.