Hjem - Helse og livsstil / Kalkulatorer / BMI kalkulator / BMI artikler / 1300 / Dagsmeny 3 - 1300 kcal
  • Dagsmeny 3 - 1300 kcal

    Menyen gir deg 3 om dagen og kan hjelpe deg med å nå dine mål. 

Dagsmeny 3 - 1300 kcal

Guro Waage

PUBLISERT: 12.01.2016 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

Last ned meny som utskriftsvennlig PDF her

Frokost (ca. 250 kcal):

  • 1 grov brødskive eller 2 grove knekkebrød
  • 1 egg
  • Tynt lag smør eller majones
  • Fri mengde tomat, agurk og tomat
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 250 kcal):

  • 1 dl yoghurt naturell
  • En liten neve bær
  • ½ banan
  • En liten neve mandler, nøtter, frø eller havregryn
  • 1 ts honning (valgfritt)
  • Vann
  • Kaffe/te

Middag (ca. 350 kcal)

  • 200 g hvit fisk (valgfri tilberedning)
  • 1 porsjon squashpuré
  • 1 mellomstor potet eller søtpotet
  • Fri mengde ekstra grønnsaker
  • Vann

Kveldsmat (ca. 150 kcal):

  • 1 dl cottage cheese
  • En liten håndfull friske bær
  • 10 mandler eller nøtter
  • Vann

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.

  • En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
  • 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
  • 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
  • 1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
  • 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
  • Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
  • 1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
  • Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)

*Forslag til pålegg:

Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og margarin.

Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

 

 

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.