Hjem - Helsepersonell / Fagseminar / Frokostseminar for personlige trenere
  • Frokostseminar for personlige trenere

Frokostseminar for personlige trenere

Onsdag 18. november arrangerte vi et vellykket seminar for personlige trenere om kosthold og trening.

Guro Waage

PUBLISERT: 20.11.2015 - SKREVET AV: Guro Waage - TITTEL: ERNÆRINGSRÅDGIVER

De gode tilbakemeldingene fra de 120 deltakerne viser at foredragsholderne hadde mye å tilføre forsamlingen.

Programmet for dagen kan du se her.

André Baumann, master i ernæring, jobber til daglig med ernæring til toppidrettsutøvere i Olympiatoppen. Han holdt foredraget «Mat for muskler». Hva skal man spise før, under og etter trening, og hvilke hensyn må tas når det gjelder ulike utfordringer.

«All you need is love» stemmer ikke, sa Andrè. «Vi har faktisk behov for både proteiner, karbohydrater og fett for å oppnå de resultatene vi ønsker av treningen. Det viktigste for å lykkes er å ha regelmessighet og struktur i kostholdet. Dette gjelder både for toppidrettsutøvere og mosjonister. Det er viktig at hvert måltid inneholder 20-25 gram proteiner av god kvalitet fra for eksempel melk, kjøtt, kylling, egg eller fisk.»  

Mats Johansen, master i physical performance, prestasjonsveileder ved Robust prestasjonsveiledning fulgte opp med foredraget «Hvordan skape mental robusthet». Hva har egentlig det mentale å si når det gjelder trening og prestasjon, og hvordan kan man bruke dette i jobben som personlig trener?

«Å være mentalt robust gir deg det psykologiske fortrinnet til å effektivt takle ulike situasjoner. Det handler om hvordan man velger å takle ulike utfordringer». Det er viktig å «fore den rette ulven» sier Mats. 

Therese F. Mathisen, ernæringsfysiolog og stipendiat ved Norges Idrettshøgskole, avsluttet seminaret med foredraget «Deffede muskler eller utsultet kropp?».  

Frem til nå har fokuset i stor grad vært på overvekt, fedme og påfølgende livsstilssykdommer. En sterk og slank kropp har blitt sunnhetsidealet for mange. «Fit is the new skinny» og «helårskroppen» er begreper som Therese tar opp. Er det å være slank og sterk alltid sunt, eller kan det medføre skadelige helseeffekter og et forstyrret kroppsbilde? Kan overvekt og fedme være en bieffekt av nettopp dette ekstreme kroppsfokuset?

Avslutningsvis fortalte Therese om doktorgradprosjektet sitt, FAKT. FAKT er en behandlingsstudie for kvinner med spiseforstyrrelser, hvor de sammenligner effekten av den godt dokumenterte behandlingsformen kognitiv terapi, med et nytt behandlingstilbud bestående av veiledet fysisk aktivitet og kostholdsterapi. Foreløpig ser behandlingen ut til å gi veldig positive resultater. Studien trenger flere deltaker for å dokumentere effekten. Les mer om studiet og behandlingen her: www.nihfakt.blogspot.no

 

Her kan du se video av alle foredragene

blog comments powered by Disqus