Undervisningsmateriell

Undervisningsmateriell

Her har vi samlet vårt undervisningsmateriell, som per i dag går på om frokost og matpakker. Materiellet består av lærerveiledning, presentasjon og quiz, samt anbefalte brosjyrer. Brosjyrene kan bestilles gratis her.

Den digitale melkekartongen er et spennende digitalt undervisningsopplegg for ungdomstrinnet hvor eForelesninger står sentralt. I tillegg finner du aktuelle artikler, lærerveiledning, oppskrifter og øvingsoppgaver for elever på mat.no/melk.

Vi dekker utvalgte kompetansemål for mat- og helsefaget. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.