Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) har dybdekunnskap om melk og meieriprodukter når det gjelder produktegenskaper, tilberedning og ernæring. Vi driver merkenøytral informasjonsvirksomhet.

Vi har laget en kort film som illustrerer noe av vårt arbeid

Melk.no har som formål å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter både basert på saklig og vitenskapelig grunnlag. Vi har fokus på ernæring, samtidig som vi ønsker å skape matglede og inspirasjon ved å vise bruk av melk og meieriprodukter i kostholdet.  Hos oss finnes oppdatert faglig innsikt, undersøkelser og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger knyttet til meieriprodukter. Vi har også et internasjonalt nettverk gjennom blant annet IDF - International Dairy Federation.
 
Vi ønsker å være et kompetansesenter både for forbrukere og fagfolk. Melk.no tilbyr et bredt spekter av tjenester. Man kan få tilsendt gratis oppskriftshefter, brosjyrer og faktaark. Vi holder også foredrag og undervisning, arrangerer seminarer og leverer innhold til presse og sosiale medier.

Mye av kunnskapen vi har, er samlet her på nettsidene. Her finnes hundrevis av ernærings- og matfaglige artikler og over tusen oppskrifter. Mange av oppskriftene finnes også på vår web-tv.  Vi har også utarbeidet et meierileksikon der man får svar på mange spørsmål om melk og meieriprodukter.En rekke verktøy som frokostkalkulator, BMI- og kalsiumkalkulator som er populære blant annet i skoleverket ved siden av annet undervisningsmateriell.

Her finner du tips og råd til en sunn hverdag, og fagekspertene i Melk.no svarer på mange ulike spørsmål.

mat.no har alle opplysningskontorene lagt ut ulikt undervisningsmateriell som kan lastes ned av pedagogene i skoleverket. Melk.no har sin egen "digitale melkekartong" med e-læringsfilmer og oppgaver.
 
Organisering og finansiering
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er finansiert via en omsetningsavgift som betales av melkebøndene i Norge, på lik linje med andre opplysningskontor i landbruket. Omsetningsavgiften forvaltes av Omsetningsrådet og administreres av Landbruksdirektoratet. Melk.no er et aksjeselskap og er eid av TINE, Q-Meieriene og Synnøve Finden.

Melk.no har 12 ansatte (10 årsverk) og besitter både matfaglig, undervisnings- og ernæringsmessig kompetanse.

 

Les våre
årsmeldinger

ReklameTV

Reklamefilm, smoothie
  • Reklamefilm, smoothie /sitefiles/6/icetemp/eb525f0e8a81755034a2674b780dd1fd.jpg /melk-tv/reklamefilmer/reklamefilm-smoothie/
  • Reklamefilm, far /sitefiles/6/icetemp/2c1e8a700d915b0e4e8f7c48d9798580.jpg /melk-tv/reklamefilmer/reklamefilm-far/
  • Reklamefilm, søsken /sitefiles/6/icetemp/6d84774353e9249d67b68b59b893362a.jpg /melk-tv/reklamefilmer/reklamefilm-sosken/
  • Reklamefilm, musli /sitefiles/6/icetemp/3c2934e07a20189888d4880d9a2ce1cb.jpg /melk-tv/reklamefilmer/reklamefilm-musli/
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.