Hjem - Melk-tv / Jul / Bordstabelbakkels

Bordstabelbakkels

Marianne lager tradisjonelle bordstabelbakkels.

Middels

 

 

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 1 ss kremfløte
  • 125 g meierismør
  • 250 g hvetemel
  • Fyll:
  • 2 stk eggehvite
  • 3 ss sukker
  • 125 g skåldede, malt mandler

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.

Smuldre smøret i det meste av melet.

Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille.
La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjørlig sted.

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Pisk eggehvitene nesten stive og tilsett sukkeret, pisk til det blir en luftig marengs. 
Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene.

Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca 2 mm tykk.
Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca 3 x 10 cm størrelse.
Legg på en stripe fyll langs midten av kakene. Bruk gjerne en sprøytepose.
Stek kakene til de er lys gylne. Avkjøl dem på rist.

 

1 porsjon gir ca 40 bordstabel

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.