Hjem - Melk-tv / Jul / Fløtekarameller

Fløtekarameller

Marianne viser deg hvordan du lager fløtekarameller som er flott å gi bort i gave.

Middels

 

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. Koketiden er litt avhengig av koketopp og type kjele.  

Når karamellmassen begynner å tykne, vil den få en lysebrun farge. Finn frem et termometer og følg med på temperaturen på karamellen. Den skal nå 118 grader før den er ferdig. 

Hell den varme massen over i en teflonbelagt brødform eller lignende. Hvi du ikke har en teflonbelagt form, kan du bruke en anne form som du dekker med bakepapir.


La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

 

1 porsjon gir ca 50 stk fløtekarameller.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.