Hjem - Melk-tv / Jul / Ribbe i melk

Ribbe i melk

Anne viser deg hvordan man får ekstra saftig ribbe ved å dampe den i melk.

Vanskelig

 

 

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 - 2 kg 0 kg tynnribbe
  • 1 ts pepper
  • 3 ts salt
  • 3 ss frisk rosmarin eller 1 ss tørket rosmarin
  • 1 stk kinesisk hvitløk (mengde kan reduseres etter smak)
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 l melk
  • Tilbehør
  • 1 stk eple
  • ½ stk purre
  • 1 stk appelsin
  • ½ stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • ¼ dl rødvinseddik
  • ½ dl portvin
  • Saus
  • 1 ss smør
  • 1 ss løk
  • 300 g kraft fra ribbe
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 pk rødkål
  • 8 stk potet

Fremgangsmåte

Legg ferdigkuttet ribbe med spekksiden opp i en form og gni den inn med pepper, salt og grovkuttet rosmarin.

Kutt hvitløken i båter og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg de i formen.

Hell over 8 dl helmelk og bak i ovnen på 160 grader i 2,5 til 3 timer. Når mye av melken har kokt inn, etterfyller du med resten av melken. Hev gjerne steketemperaturen mot slutten av steketiden slik at du får en ribbe med sprø svor. Når ribba er ferdig heller du av kraften og bruker det til sausen.

Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter. Stek alt dette sammen. Tilsett rødvinseddik og eventuelt portvin.

Lag saus av kraften du får etter du har stekt ribben i melk.

Smelt smøret i en panne, tilsett finhakket løk. Stekes til løken blir gylden.

Tilsett kraften fra ribba, og la dette koke i 5 minutter. Tilsett helmelk og kremfløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.

Server med rødkål og poteter

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.