Hjem - Melk-tv / Kaker og bakst / Pavlova

Pavlova

Marianne lager en kake som kan brukes både til fest og som dessert.

Middels

Ingredienser

12 porsjoner
  • 4 stk eggehvite
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 225 g sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
  • Fyll:
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 3 dl ferdig vaniljekrem
  • ca 300 g friske bær

Fremgangsmåte

Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnen til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni, dette tar ca 50 minutter. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til luftig krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær.

Ønsker du en magrere krem?

Visp 1 pk lett dessertfløte til krem og bland inn 2 beger vaniljekesam. Smak til med fruktose eller sukker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.