Hjem - Melk-tv / Matpakke / Saftige scones

Saftige scones

Har du lyst på ferske scones? Her viser Sandra deg hvordan!

Enkel

I Storbritannia finner du scones i mange variasjoner, også søte varianter. De blir ofte servert sammen med te. Dette er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen i stedet for gjær. De trenger derfor ikke heve før du steker dem. Konsistensen blir litt annerledes enn rundstykker bakt med gjær.

Ingredienser

Porsjoner 12
  • 3 ½ dl sammalt hvete, grov
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker (kan sløyfes)
  • 6 dl syrnet melk (kefir)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre. Rør melken godt inn, det skal være en løs deig.

Ta deigen med en spiseskje og sett "små hauger" på en stekeplate med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 230 °C i ca 15 minutter.

Avkjøl på rist.

Smaker best nystekte. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.