Hjem - Melk-tv / Middagsretter / Kyllingpanne

Kyllingpanne

Marianne lager en sunn og rask kyllingpanne.

Enkel

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g potet
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 ss smør
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk grønn squash
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss vann
  • Nykvernet salt og pepper
  • 200 g cottage cheese

Fremgangsmåte

Skrell og kutt potetene i biter, forkok de i 10 minutter i lettsaltet vann.

Skjær kyllingkjøttet i strimler eller terninger. Stek strimlene i halve smør mengden med revet ingefærrot ved sterk varme, slik at kyllingen får en gylden og fin stekeskorpe. Sett kyllingkjøttet til side.

Skrell rødløken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i strimler eller terninger, sukkerertene i to og squashen i halvmåner. Stek grønnsakene i resten av smøret ved middels varme i 3 - 4 minutter og tilsett potetene.

Hell over grønnsaksbuljong og tilsett kyllingkjøttet. Kok opp og jevn sausen med maisstivelse utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Ha cottage cheese over retten før servering.

Relaterte Oppskrifter

Relaterte Artikler

Flere videoer fra Middagsretter

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.