Hjem - Melk-tv / Middagsretter / Pita med kylling og tzatziki

Pita med kylling og tzatziki

Anne lager pita med kylling og tzatziki.

Enkel

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Tzatziki:
  • 1 stk slangeagurk , grovt revet
  • 300 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 båt hvitløk , presset
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss olje
  • 4 stk pitabrød
  • 6 stk salatblad
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk plommetomat

Fremgangsmåte

Begynn med å lage tzatsiki
Riv agurken og klem ut "overskuddsvannet". Bland kvarg og presset hvitløk, og tilsett agurken. Smak til med salt og pepper.


Kutt kyllingfiletene i biter og brun de i olje i stekepannen. Varm pitabrødet i ovn eller brødrister. Bland salat, løk, tomat og kylling.

Server med tzatziki.

 

 

Flere videoer fra Middagsretter

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.