Hjem - Melk-tv / Tips de siste dagene før løpet, Kari

Tips de siste dagene før løpet, Kari

Kari 4th film Final_2_nysp

Tips til de siste dagene:

  • Joggesko: Bruk sko du er godt kjent med, som du har løpt i før. Helt nye joggesko er ikke nødvendigvis bra på foten din etter fem kilometer selv om de er fine å se på.
  • Trening de siste dagene: Løp en rolig økt på rundt 40 minutter i snakketempo i starten av uken. Dagen før KK-mila bør du ta deg en rolig joggetur på 20 minutter med fire stigningsløp på slutten av økten/4 spurt på 80-100 meter. Unngå styrketrening på beina denne uken.
  • Mat/kosthold: Spis som du normalt gjør. For å prestere godt under løpet er det viktig å ha nok energi, så du bør unngå å starte på en helt ny diett eller teste masse nytt i matveien denne uken. Å løpe en mil kan være tøft, men du trenger ikke spise så mye mer enn du pleier dagene før et slikt løp.
  • Søvn: Søvn er viktig for at kroppen skal restitueres skikkelig og for at du skal prestere optimalt. Vær derfor påpasselig med å få nok søvn de siste dagene før løpet.
  • Kvelden før: For å unngå unødvendig stress på løpsdagen bør du legge frem utstyret og pakke bagen kvelden før. Dette vil også være med på å få opp spenningen og gjøre deg mentalt klar for selve løpet. Bruk tid på mental forberedelse. Visualiser løpet. Hvordan er det å stå på startstreken, skal du nyte løpet eller skal du kjøre beinhardt fra start til mål, hva gjør og tenker du når det begynner å bli litt tøft og hvilken følelse har du når du passerer målstreken.

Løpsdagen:

  • Frokost: Spis en god og stor helgefrokost tidlig på dagen. En frisk frokost som består av skyr blandet med cottage cheese eller yoghurt naturell, toppet med mandler, valnøtter og friske eller frosne bær gir deg en god start. En annen god og mettende frokost er omelett på brødskive med masse hakkede grønnsaker, eller havregrøt med melk. Har du aller mest lyst på nugatti eller brunost med syltetøy, ja da er dette dagen å unne seg det.
  • Matpakke: Enten du skal løpe 5 eller 10 km så starter løpet litt utpå dagen og det vil derfor ikke være nok å bare spise frokost på morgenen. Smør med deg en matpakke som du spiser senest to timer før løpet, og som gir deg energi til hvert løpesteg. La matpakken bestå av mat du vet fungerer bra for deg, for eksempel to brødskiver med salatblad, ost, skinke og paprika. Ha gjerne en banan i sekken som du spiser en halvtime før start. Ta også turen innom vår stand hvor vi kan friste med et meieriprodukt som mellommåltid.
  • Fokuser på deg selv: Det er lett å la seg rive med når du står sammen med mange andre som skal løpe. Ikke la deg stresse av alle som fyker forbi deg. Finn ditt tempo, og fokuser på det du selv skal gjøre.
  • Drikke under løpet: Det er viktig å drikke godt i dagene før løpet og også samme dag. Det skal ikke være nødvendig å løpe med drikkebelte, men ta gjerne et glass med vann eller sportsdrikke i forbifarten på vannstasjonen.

Vi håper du tar turen innom vår "3omDAGEN"stand hvor du kan:

  • Vinne smoothiemaker
  • Få med deg et fristende mellommåltid
  • Ta et blinkskudd med "DagRosa"
  • Få med deg nyttige oppskriftshefter
  • Kjøpe boka "Løpe" av vår mentor Kari Uglem
  • Få svar på det du lurer på om kosthold og meieriprodukter

 Se flere kostholds og løpetips her

 

 

Flere videoer fra MelkTV

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.