Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Jordbærterte
  • Jordbærterte

Jordbærterte

Her er et godt forslag til en nydelig dessert du kan lage med de norske sommerjordbærene.
Enkel
Energi 201.0 kcal
Protein 4.2 g
Fett 13.2 g
Karbohydrater 16.1 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 39.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 1.8 g
Vitamin A 147.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 21.2 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 17.7 µg
Fosfor 26.7 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 pk butterdeig
  • 2 beger kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 4 stk gelatinplater
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 1 kurv jordbær
  • 10 blad frisk sitronmelisse , til pynt

Fremgangsmåte

Dekk bunnen av en rund eller firkantet form (ca 20 x 20 cm) med butterdeig. Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ovnen på 150 °C i 10 minutter. Avkjøl.

Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen. Rør gelatinen inn i kvarg og rasp sjokoladen og rør inn halve mengden. La blandingen stå kjølig i ca 1 time. 

Skjær jordbær i skiver, og legg de pent over hele toppen av kaken. Dryss resten av den raspede sjokoladen på toppen.

Pynt til slutt med sitronmelisse.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.