Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Mini bløtkake
  • Mini bløtkake

Mini bløtkake

En dessert som ser like søt ut som den smaker! I et romantisk øyeblikk kan den jo deles av to.
Enkel
Energi 318.1 kcal
Protein 3.8 g
Fett 5.4 g
Karbohydrater 62.9 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 24.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 61.1 g
Vitamin A 50.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 8.8 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 10.9 µg
Fosfor 32.4 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 15.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 5.6 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 stk marengsbunn (porsjons bunner)
  • ½ dl kremfløte
  • 50 g marsipan
  • 50 g jordbær
  • 50 g bringebær
  • 4 blad frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Ha marengsbunnen på en liten tallerken. Visp kremfløte til luftig krem.

Ha kremen på marengsbunnen. Legg en skive marsipan oppå. Lag en liten rose av to skiver marsipan og plasser den midt på toppen.

Kutt noen jordbær i skiver og legg dem som vist på bildet. Kutt resten av jordbærene i to, og legg disse og bringebær rundt kaken.

Pynt til slutt med sitronmelisse.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.