Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / New York ostekake

New York ostekake

Klassisk ostekake fra New York. En frisk ostekake med sitron som setter spor!
Middels
Energi 269.0 kcal
Protein 6.4 g
Fett 19.1 g
Karbohydrater 18.1 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 53.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 9.1 g
Vitamin A 208.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.0 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 12.6 µg
Fosfor 99.9 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 10.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.7 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 180 g digestive kjeks
  • 50 g smør
  • 600 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 150 g crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g sukker
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk sitron (revet skall og 2 ss sitronsaft)
  • 3 stk egg
  • 300 g crème fraîche orginal, 35 %
  • Sitronskall til pynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.

Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 °C. Stek bunnen i ca 7 minutter. Ta ut bunnen og avkjøl.

Hev temperaturen i ovnen til 220 grader.

 

Fyll:

Visp sammen kremost, cottage cheese, crème fraîche og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet. Tilsett sukker og mel gradvis i ostemassen under visping. Riv skallet på sitronene og tilsett dette i ostemassen sammen med 2 ss sitronsaft. Til slutt tilsettes et og et egg under omrøring. Hell massen i springformen og sett den inn i den forvarmede ovnen. Stek kaken i 10 minutter ved denne varmen og senk temperaturen til 110 °C. Stek kaken videre i 25 minutter.

Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer med døren på gløtt, før den tas ut og settes kaldt.

 

Pynt med et tynt lag med crème fraîche og sitronskall.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.