Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake à la Trondheim
  • Ostekake à la Trondheim

Ostekake à la Trondheim

Café Ni Muser i Trondheim er kjent for sin fantastiske ostekake, som i sommermånedene kan nytes ut i bakgården. Mye av æren for det har den utrolige kombinasjonen av fyldig ostekake og herlig frisk kirsebærsaus. Denne oppskriften er så lik man kan komme.

Middels
Energi 241.5 kcal
Protein 4.2 g
Fett 19.2 g
Karbohydrater 12.9 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 55.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 4.8 g
Vitamin A 219.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.5 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 12.1 µg
Fosfor 88.6 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.6 mg
Niacin 1.6 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Bunn:
  • 180 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 2 ss sukker (kan sløyfes)
  • ½ ts malt kanel
  • 90 g smeltet smør
  • Ostemasse:
  • 800 g kremost naturell (til baking)
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • ½ ts vaniljesukker
  • 3 ss sitronsaft
  • 4 stk egg
  • Rømmeblanding:
  • 6 dl lettrømme
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • Bærsaus:
  • 3 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl frosne kirsebær

Fremgangsmåte

Begynn med å lage bunnen.
Kjør det tørre sammen i en foodprosessor og tilsett smeltet smør. Fordel blandingen jevnt over bunnen på en 26 cm kakeform/springform. Stek bunnen midt i ovn på 175 °C i ca 10 minutter. Slå ned varmen på ovene til 120 °C.


Ostemasse:
Kjør kremost, sukker, vaniljesukker, vaniljestangfrø og sitronsaft i en foodprosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen og kjør det inn i massen til det blir en jevn og fin ostemasse.

Fordel ostemassen på bunnen.

Stek kaken midt i ovnen på 120 °C i 45 – 60 minutter, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (skjelver litt).


Rømmeblanding:
Kjør rømme, sukker og vaniljestangfrøene på lav hastighet i en foodprosessor. La blandingen stå kjølig i ca 30 minutter. Hel rømmeblandingen forsiktig over ostekaken når den er ferdig stekt. Start i kanten og hell forsiktig innover. Stekes i ovn på 120 °C i ytterligere 7 minutter. Ta den ut av ovnen og sett den på rist og la den kjøle ned. Når den er nedkjølt settes den kaldt (f.eks kjøleskap) i minst 12 timer.

Kaken kan gjerne stå kaldt i 2 – 3 dager før den skal spises. Da gir frøene i vaniljestangen mer smak fra seg.


Bærsaus av kirsebær:
Bland saft og potetmel kaldt. Gi det et oppkok og rør hele tiden. Når sausen er ferdig, blandes de frosne kirsebærene i. Avkjøl.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.