Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med eple og ingefær
  • Ostekake med eple og ingefær

Ostekake med eple og ingefær

Dette er kaken du serverer hvis du ønsker rosende ord fra dine gjester. Ingredienser i en uvanlig kombinasjon og som gir en fortreffelig smak.
Middels
Energi 240.8 kcal
Protein 3.3 g
Fett 17.8 g
Karbohydrater 16.6 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 37.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 7.8 g
Vitamin A 192.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.2 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 7.1 µg
Fosfor 60.1 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 250 g digestive kjeks
  • 3 ts malt ingefær
  • 100 g smør smeltet
  • Fyll:
  • 4 stk eple
  • 3 dl vann
  • 130 g sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss sitronskall revet
  • 500 g kremost naturell
  • 130 g sukker
  • 2 stk egg
  • 2 ss malt ingefær eller 3 ts frisk ingefær
  • 300 g seterrømme

Fremgangsmåte

Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.

Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.

Sett stekeovnen på 150 ºC.

Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.

Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.

Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.

Pyntes med topper av krem.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.