Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med jordbær
  • Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær

Fråts i friske jordbær! Server ostekake med jordbær hele året.
Middels
Energi 212.7 kcal
Protein 3.9 g
Fett 14.1 g
Karbohydrater 17.5 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 42.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 8.5 g
Vitamin A 163.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 18.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 20.8 µg
Fosfor 70.2 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.4 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.5 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 180 g havrekjeks med sjokoladeglasur
  • 50 g smør
  • Fyll:
  • 600 g kremost naturell
  • 150 g crème fraîche orginal, 35 %
  • 160 g sukker
  • 160 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 150 g jordbær
  • 500 g jordbær (til pynting)

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 °C. Stek bunnen i ca 7 minutter. Avkjøl.

 

Fyll:

Visp sammen kremost, crème fraîche, sukker, hvetemel, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.

Hell massen i springformen og fordel oppdelte jordbær på toppen. Sett den inn i den forvarmede ovnen. Stek kaken i 40 minutter ved 180 °C.

Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca ½ time før den tas ut og settes til avkjøling.


Pynt med friske jordbær på toppen av kaken.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.