Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med kirsebær
  • Ostekake med kirsebær

Ostekake med kirsebær

Kirsebær har en syrlig smak, men egner seg ypperlig i ostekake med kremost og kvarg.
Middels
Energi 233.2 kcal
Protein 3.9 g
Fett 14.0 g
Karbohydrater 23.3 g
Fiber 0.1 g
Kalsium 47.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 17.9 g
Vitamin A 158.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 7.8 µg
Fosfor 69.9 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 5.4 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 2.5 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(16) "shortbread kjeks"

Ingredienser

12 porsjoner
  • 150 g søt smørkjeks
  • 40 g smør
  • 600 g kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g sukker
  • 150 g kvarg naturell (f.eks Kesam) , original
  • 2 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1 pk kirsebærkompott
  • glaserte kirsebær til pynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.

Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt brødform (ca 1,5 liter).

Sett brødformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

 

Fyll:

Visp sammen kremost, kvarg, vaniljesukker og sukker med en håndvisp eller foodprosessor på lav hastighet til en luftig og jevn masse.

Visp sammen potetmel og egg og tilsett dette i ostemassen. Visp det hele sammen til en jevn masse.

Hell massen i springformen og hell halvparten av kompotten på toppen av ostemassen. Bruk en kniv og skjær forsiktig gjennom massen flere ganger, slik at største delen av kompotten renner ned i ostemassen.

Sett kaken inn i forvarmet ovn, 160 °C og stek den i 1 time. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca ½ time med døren på gløtt før den tas ut, avkjøles og settes kaldt.

 

Pynt med glaserte kirsebær og resten av kompotten.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.