Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med snøfrisk
  • Ostekake med snøfrisk

Ostekake med snøfrisk

En lekker og velsmakende dessert eller til kakebordet.
Middels
Energi 290.0 kcal
Protein 6.3 g
Fett 25.5 g
Karbohydrater 9.3 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 53.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 6.5 g
Vitamin A 186.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 16.2 µg
Fosfor 98.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 6.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 4.6 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(16) "shortbread kjeks"
Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

12 porsjoner
  • 150 g søt smørkjeks
  • 40 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 250 g snøfrisk naturell
  • 150 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 200 g mascarponeost
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk egg
  • 50 g sukker
  • Friske bær til pynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.

Blandingen trykkes jevnt ned i 12 porsjonsformer (stive muffinsformer eller ildfaste porsjonsformer) eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.

Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Sett porsjonsformene inn i forvarmet stekeovn ved 180 °C og stek i ca 7 minutter. Ta ut formene og senk temperaturen til 150 °C.

 

Fyll:

Visp sammen kremost, snøfrisk, kvarg, mascarponeost, sukker, og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis og rør dette inn i ostemassen. Hell massen i porsjonsformene (fyll til ca 1 cm nedfor kanten) og sett de inn i den forvarmede ovnen.

Stek kakene i 25–30 minutter ved 150 °C. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 20 minutter før de tas ut og settes til avkjøling.

Pynt med friske bær før servering.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.