Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Rabarbrapai med jordbær
  • Rabarbrapai med jordbær

Rabarbrapai med jordbær

En nydelig pai. Anbefales!

Middels
Energi 250.1 kcal
Protein 4.4 g
Fett 13.5 g
Karbohydrater 27.0 g
Fiber 2.3 g
Kalsium 42.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.8 µg
Tilsatt sukker 7.2 g
Vitamin A 187.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 10.8 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 18.6 µg
Fosfor 84.5 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 14.8 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

1 porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 6 ss sukker
  • 1 krm salt
  • 2 stk små egg
  • 1 ts bakepulver
  • 185 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 3 dl oppkuttet jordbær
  • 8 dl oppkuttet rabarbra
  • sammenpisket egg til pensling

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, sukker, salt, egg, bakepulver og smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Ha deigen ut på et bakebord og elt deigen raskt sammen.

Har du ikke foodprosessor, tilsetter du mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smulet masse. Lag en grop i midten og tilsett eggene. Arbeid deigen raskt sammen.

Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minst 30 minutter. Kjevle vel halvparten av deigen ut til en rund leiv og kle bunn og kant på en smurt paiform, ca 26 cm i diameter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.

Vend sukker og potetmel i oppkuttet jordbær og rabarbra og fordel dette jevnt i paiformen.

Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det over fyllet, eller skjær deigremser og legg som et gitter over fyllet. Prikk heldekkende lokk med en gaffel. Pensle med egg.

Stek paien i forvarmet ovn ved 225 ºC i ca 30 minutter.

 

Server paien lun med krem, vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.