Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ripskake på sjokoladebunn
  • Ripskake på sjokoladebunn

Ripskake på sjokoladebunn

Syrlige bær sammen med mørk sjokolade er en smaksbombe. Dette er en mektig kake, men det er nok flere som vil ønske å få servering to ganger.

Middels
Energi 386.8 kcal
Protein 6.8 g
Fett 29.2 g
Karbohydrater 23.0 g
Fiber 3.6 g
Kalsium 57.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.5 µg
Tilsatt sukker 11.9 g
Vitamin A 241.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.8 mg
Vitamin E 3.1 mg
Folat 28.9 µg
Fosfor 165.0 mg
Jern 1.3 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.3 mg
Magnesium 43.4 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 4.1 µg
Sink 1.0 mg

Ukobla ingrediens:
string(9) "mørk rom"

Ingredienser

12 porsjoner
  • 100 g romtemperert smør
  • 125 g sukker
  • 4 stk egg
  • 125 g mørk kokesjokolade
  • 100 g hvetemel
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g hakkede hasselnøtter
  • 150 g dypfryst rips
  • Fyll:
  • 1 dl eller brandy mørk rom (kan sløyfes)
  • 100 g friske rips
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker hvitt.

Skill eggeplommene og hvitene, og pisk hvitene stive.

Smelt sjokoladen over vannbad. Rør den smeltede sjokoladen og eggeplommene inn i smør- og sukkerblandingen.

Sikt mel, bakepulver og kakao i røren og vend inn hakkede nøtter og dypfryste rips. Til slutt vendes de stivpiskede eggehvitene inn i røren.

Røren helles i en smurt springform og settes i en varm ovn, 180°C i 40 minutter. La kaken avkjøles etter stekingen.

Kakebunnen dynkes med 2 til 3 spiseskjeer mørk rom/brandy. Pisk fløte sammen med melis og frøene fra vaniljestangen. Vend inn ripsene i kremen og resten av rommen/brandy. Fordel kremen på kaken og sett den til avkjølingl i minst en time før servering. Pynt gjerne med friske rips.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.