Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Sjokoladefondant med marinerte kirsebær
  • Sjokoladefondant med marinerte kirsebær

    Sjokoladefondant en enkel og smakfull dessert 

Sjokoladefondant med marinerte kirsebær

Sjokoladefondant er en himmelsk munnfull med varm flytende sjokolade og er en perfekt avslutning på et herlig måltid. Steker du sjokoladefondanten i høye stettglass ser det flott ut ved servering.

Middels
Energi 292.9 kcal
Protein 4.3 g
Fett 17.9 g
Karbohydrater 21.9 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 27.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 2.5 µg
Tilsatt sukker 13.6 g
Vitamin A 273.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.8 mg
Vitamin E 1.9 mg
Folat 19.6 µg
Fosfor 86.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 8.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 5.1 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(26) "mørk sjokolade, 70% kakao"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 dl kirsebær frosne eller hermetiske
  • 1 dl søt likør f eks kirsch
  • Fondant røre:
  • 85 g smør
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 50 g hvetemel
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Kirsebærene gis et raskt oppkok i likøren og trekkes av varmen. La bærene ligge i likøren å trekke i noen timer før servering.

Fondant røre:
Smelt smør og sjokolade i mikro eller over vannbad .
Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen smelter av dampen fra det kokende vannet.

Pisk egg, eggeplomme og sukker til eggedosis.

Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og siktet hvetemel under forsiktig omrøring.

Sjokolademassen helles over i 4 små glass som tåler høy varme eller amerikanske muffinsformer.

Stekes ved 180 ºC i ca. 13 – 15 minutter, til sjokolademassen er stivnet på sidene, men flytende inni.

Server fondanten varm med marinertekirsebær og crème fraîche.
Husk! Her er det gjestene som skal vente på desserten.

Tips: Sjokolade fondanten kan gjøres i stand dagen i forveien eller noen timer før. Dekk til glassene med plastfilm og la de stå kaldt. Sett glassene i romtemperatur i ca. en halv time før de settes inn i stekeovnen.

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.